Voorzorgen Tattoos

Voorzorgsmaatregelen en inlichtingen over ingreep (tattoo - piercing).

VOORZORGEN TATTOO
•Personen die een tattoo laten zetten, moeten, als ze bloedinzameling doen melden dat ze een dergelijke ingreep hebben ondergaan. Je kan geschorst worden als bloeddonor voor een bepaalde periode.
•Tatoeage en dus ook permanente make-up, demografie en micropigmentatie is permanent en definitief. Dat kan niet altijd volledig worden weggenomen, dus denk goed na voor je een tattoo laat plaatsen. (Bij deze veronderstellen we dat je er al hebt over nagedacht!) … zet niet zomaar een tattoo of piercing omdat iedereen dat heeft, enkel als je het zelf wilt!
•Je wordt mondeling en bij deze ook schriftelijk geïnformeerd over de mogelijke ongemakken, risico’s en complicaties van de procedure.
•Wat is uw algemene gezondheidstoestand? Als u eventueel lijd aan één of andere slepende ziekte zoals diabetis, bloedanemie of iets dergelijks dan kan dat het genezingsproces grondig in de war sturen, in dit geval is het beter eerst met uw arts te overleggen of uw probleem voor te leggen aan ons. Indien u met een virale infectie (griep of andere) te kampen hebt of bezig bent met een antibiotica kuur is het beter ook even info te verstrekken bij uw arts (als je ziek bent, ben je meer vatbaar voor infecties omdat het immuunsysteem in de knoop ligt, kortom je lichaam kan het genezingsproces voor tattoo dan moeilijker aan.
•Na de behandeling krijgt u nog eens schriftelijke en mondelinge informatie mee over de, zeer belangrijke, nazorg van de ingreep.
•Wij gebruiken bij NOOIT een subcutane verdoving (dit is enkel gebruikelijk voor medisch geschoold personeel). Dit is voor de professionals die geen medische opleiding hebben genoten, dus niet toegelaten.
We gebruiken wel verdoving (anestetica) in spray-, gel- of crémevorm die aangekocht is in een Belgische apotheek en dus is toegestaan. (Eigenlijk spreken we hier van een oppervlakkige verdoving).
•Klanten onder invloed van drugs, alcohol of medicijnen worden geweigerd voor een behandeling.